KUDÜS TUR BİLGİLERİ

Tel Aviv’e hareket ve Telaviv uluslararası havaalanına varış. Pasaport işlemlerinin ardından otobüs ile Yafa bölgesinden geçerek Kudüs’e  yolculuk sonrasında Kahvaltımızın aradından Mescid-i Aksa Camii ve külliyesine gidiyoruz. Peygamber Efendimizin Miraç a yükseldiği zaman Cebrail (a.s.)’ın emri ile havada asılı kalan Muallak taşının bulunduğu yerdeki Kubbetü’s-sahr’ı ziyaret ediyoruz. Burada sultan 2. Abdülhamit Han’ın yaptırdığı Hz.Fatma Mihrabını ve mağarayı göreceğiz. Ziyaretimizin sonunda Peygamberimizin Mirâc’a yükseldiği nokta olan Kubbetün Nebî’yi ve Peygamberimizin ululazim peygamberlere namaz kıldırdığı mihrabı da görerek Mescid-i Aksâ’ya geçiyoruz. Burada ikindi ve akşam namazlarını kılıyoruz. Sonrasında akşam yemeği ve geceleme otelimizde.

  Semavi dinler için önemli bir yer tutan Zeytindağı’na hareket ve Kudüs’ün panaromik tanıtımı. Selman-i Farisi makamı, Hz. İsa’nın semaya yükseldiği mahal ve Rabia-tül Adeviye kabirlerinin ziyareti. Zion tepesinde yer alan Davut AS. Makamı, Son akşam yemeğinin yenildiği oda ve Osmanlı dönemi yapısı camii ziyaretinin ardından seyir terasına çıkacağız. Otobüs ile El-Halil şehrine varacağız. El-Halil külliyesi içerisinde  Hz.İbrahim, Hz.İshak, Hz.Yusuf, Hz. Yakup AS. ve hanımlarının kabirleri bulunmaktadır. Ziyaretimiz esnasında Nureddin Zengî mihrabını da göreceğiz. Ardından Helhul kasabasındaki Hz.Yunus (a.s.) makamı ziyaret edilecek. Ardından Lut Gölü olarak bilinen Ölü denize geliyoruz. Eriha’da öğle yemeği molası. Dünya’nın en çukur bölgesi olan deniz seviyesinden 400 metre aşağıda, Ölü deniz Lut Gölü’nün görülmesi Yol üzerinde Hz. Musa’nın kabrinin ziyaret edilmesi. Yatsı namazı için Mescid-i Aksa’ya gidiş ve dönüş. Akşam yemeği otelimizde 

  Sabah namazı için Mescid-i Aksa’ya gidiş ve dönüş. Kahvaltı otelimizde. Kahvaltının ardından Bâbü’l Esed adı verilen aslanlı kapının hemen girişinde bulunan Müslüman Mezarlığı içerisinde Ubâde b. Sâmit ve Şeddâd b. Evs isimli sahabelerin kabirlerini ziyaret ediyoruz. Via Dolarosa’ya doğru yürüyoruz. Bu yol Hz. İsa’nın çarmıha gerileceği yolu yürüdüğü esnadaki duraklama noktalarıdır. kilise ve ziyaret noktaları bulunur. Hıristiyanlar bu noktalarda durup, ibadet ederek hacı olurlar. Hz. İsa’nın türbesi olarak bilinen Kıyamet Kilisesi’ni ziyaret ediyoruz. Burada türbe ve Hz.İsa’nın çarmıhtan indirildikten sonra bedeninin üzerine konulduğu musalla taşını göreceğiz. Kilisenin dışında 1852 Kudüs için çıkarılan Osmanlı fermanı ilan ile tarihi merdiveni de göreceğiz. 638 yılında Kudüs’e gelen Hz. Ömer(r.a.)’ın namaz kıldığı yer, Hz.Ömer Mescidi’ni ziyaret ediyoruz. Arkasından Kudüs fatihi Selahaddin Eyyubî’nin yaptırdığı Hankah (tekke)’yi görerek Cuma namazı için Mescid-i Aksâ’ya geçiyoruz. Cuma namazı sonrasında  Kayıtbay Sebili’ni, Burak Mescidi’ni, Aksal Kadim içerisinde yer alan Hz.Meryem mihrabını ve ibadet yerini göreceğiz. Buradan Mervan b. Abdülmelik tarafından yapılan Mervâni mescidindeki Hz. İsa’nın vaftiz teknesini göreceğiz. Bu ziyaretlerimizin sonunda öğle yemeği yiyerek Yahudilerin kutsal şabat bayramı sebebi ile ağlama duvarı ve içerisindeki havrayı ziyaret ediyoruz. Dışarıda fotoğraf çekilebilir. Akşam namazının ardından akşam yemeği ve istirahat için otelimize dönüyoruz.

Sabah namazı için Mescid-i Aksa’ya gidiş ve dönüş. Kahvaltı için otele dönülecek. Otelde alınacak açık büfe kahvaltının ardından, öğlene kadar Mescid-i Aksa’da ibadet için serbest zaman. Öğle ve ikindi namazları sonrası Kudüs’ten ayrılış. Dünyanın ilk şehirlerinden, Yafa şehrine uğranılarak burada Eski Saray, Bahriye Camii, Mahmudiye Külliyesi ve sebili ile birlikte Sultan 2. Abdülhamid Han’ın yaptırdığı saat kulesini görüyoruz. Telaviv Havalimanına hareket. İstanbul'a  hareket ediyoruz. 

Konaklama İmkanı ve Ulaşım Seçeneklerini Detaylı Öğrenin!
BİZE ULAŞIN!